Historikk

Jæren Kabelnett ble stiftet i 1991 og har siden blitt en vesentlig lokal aktør på formidling av bredbåndtjenester. Jæren Kabelnett er organisert som en forening og eies av medlemmene. Vedtektene kan du lese her.

Vi leverer internett, tv og radio til store deler av Klepp og Time.

Nettet er et hybridnett med koaksialkabel og fiber, noe som gir en kapasitet ingen andre kan måle seg med. Kontor og sentral ligg sentralt på Bryne.

Jæren Kabelnett startet på Klepp st. Senere har Lyefjell, Orstad, Kalbergskogen og Kleppe Kabelnett sluttet seg til. Også mange borettslagnett har sluttet seg til.

I starten var det analogt TV og radio som var tingen. Etter hvert har det blitt internett, digitalt TV og HD. Også nettet har blitt oppgradert i takt med at innholdet har øket. To store fordeler er at vi fortsatt distribuer analoge signal, slik at alt gammelt utstyr (tv, radio, videospiller) kan brukes. På samme måte kan nytt utstyr (TV) koples direkte til antenneuttak og gi digitalt mottak (også HD). Dette sammen med at vi har en så suveren kapasitet at alt sendes samtidig, i motsetning til andre som har begrensning i antall samtidige program man kan se, gjør oss veldig anvendelige.