Nyheter

Champions League, Stanley Cup, FA-cup, Formel 1 og innspurt i noen av europas største fotballigaer – sportsglade har mye å glede seg til på de inkluderte Viasport-kanalene denne våren.
I fjor ble alle Viasport-kanalene innlemmet i Grunnpakken. Kanalene gir deg noen av verdens største sportsbegivenheter rett i stua.


Våren er høytid for sportsglade og det er noen virkelige godbiter som venter i slutten av april og mai:

Champions League:
32 lag har blitt til fire i en av de mest dramatiske kvartfinalerundene noensinne med røde kort, trenerutvisninger og en av tidenes returkamper, signert AS Roma.
Nå er alle de fire store europeiske fotballigaene representert i semifinalene der to underdoger – hvertfall om man ser på deltakelse i sluttspillene de siste årene – og to av de aller største fotballklubbene i verden skal møtes til dyst.
Bayern München møter Real Madrid og Liverpool møter Roma.
Første del av semifinalekampene spilles 24. og 25. april, mens returkampene spilles 1. og 2. mai.
Tirsdagskampene går på Viasat 4, mens onsdagskampene går på Viasport 1.
Selve rosinen i pølsa, finalen, spilles 26. mai på Olympiastadion i Kiev, Ukraina og blir sendt på Viasat 4.

FA-cup:
Engelske storklubber jakter edelt metall i årets FA-cup.
For alle de fire gjenværende lagene: Manchester United, Tottenham, Chelsea og Southampton blir FA Cupen sesongens siste sjanse til å sikre seg pokal, og det er dermed all grunn til å tro at lagene vil sette alle kluter til.
Semifinalene spilles 21. og 22. april, mens finalen er planlagt 19. mai på Wembley og vises på Viasat 4.

DFB-Pokal:
I Tyskland er det duket for semifinalen i den prestisjetunge DFB-Pokal 17. og 18. april. Her møtes Bayer Leverkusen og Bayern München som jakter å gjøre reinbord tittelmessig, med både Bündesliga, Champions League og DFB-Pokal innen rekkevidde.
I den andre semifinalen møtes Schalke 04 og Eintracht Frankfurt.
Finalen spilles på Olympiastadioen i Berlin 19. mai.

Serieinnspurt i europeiske toppligaer:
I Spanias La Liga ligger Barcelona svært godt an til å sikre seg ligatittelen – men mye arbeid gjenstår fortsatt. Kampen om andreplassen er fortsatt svært jevn – bare fire poeng skiller Athletico Madrid på 2. og Real Madrid på 4.
I den italienske toppligaen Serie A er kampen om ligatittelen helt åpen, og svært spennende. Juventus innehar foreløpig fjerdeplassen, men Napoli ligger i skrivende stund bare fire poeng bak og 22. april møtes de to lagene til dyst i en kamp som i stor grad kan avgjøre ligaen.
Selv om PSG i Frankrikes Ligue 1 har sikret seg en så stor klaring til andreplassen at ligatittelen er godt innenfor rekkevidde. Kjemper Lyon og Marseille om den viktige tredjeplassen som gir Champions League-spill neste år. Begge har i skrivende stund 63 poeng, og vil måtte kjempe med nebb og klør i sesonginnspurten for å sikre seg den viktige plassen.

Et lite knippe høydepunkter:
Barcelona – Real Madrid (6. mai)
Sevilla – Real Madrid (9.mai)
Barcelona – Villareal (9.mai)
Villareal – Real Madrid (20.mai)

Juventus - Napoli (22. april)
Inter Milan - Juventus (29. april)
Roma – Juventus (13. mai)
Lazio – Inter Milan (20.mai)

Marseille – Nice (6. mai)
PSG – Rennes (12.mai)
Lyon – Nice (19.mai)

Ishockey
Stanley Cup-sluttspillet er i gang for fullt i den amerikanske hockeyligaen NHL og her går kampene jevnt og trutt gjennom mai frem mot best-av-sju-finaleserien som er planlagt å starte 28. mai.

Motorsport
Det er også svært mye å glede seg til for tilhengere av motorsport i ukene som kommer, blant annet med USAs nest største TV-sport NASCAR.
I Formel 1 kniver Lewis Hamilton og Sebastian Vettel om VM-tittelen. For begge vil det bli deres femte. Foreløpig er det Vettel som har kommet best ut.
Formel 1: Spania: finale søndag 13. mai
Formel 1: Monaco: finale søndag 27. mai
MotoGP: Spania: søndag 6. mai
MotoGP: Frankrike: søndag 20. mai
NASCAR: 21. og 28. april, og 6., 12., 19., og 27. mai

Tennis
Tennisvåren byr blant annet på turnering på hjemmebane for Rafael Nadal som jager Roger Federer på rankingen.
Monte Carlo Open: Final 22. april
Madrid Open: 7. – 13. mai
Internazionali BNL D’Italia: 14. – 20. mai

Kilde: canaldigital.no